Cum înțeleg femeile schimbarea.

Nu știu exact cum funcționează bărbații, dar pot să îți povestesc cum funcționează femeile (sau cel puțin când e vorba de mine, ori parte din prietenele mele) când vine vorba despre schimbare.

În cazul în care ești bărbat și ești suficient de „norocos” încât prietena/sotia ta să considere că schimbarea vine odată cu înnoirea gardobei, iar cardul tău stă pe la ea prin

geanta, pur și simplu fă-l pierdut cât mai repede, până nu îi gasește ea o întrebuințare la care nu te-ai fi așteptat.

Dacă ești femeie și ai idei de genul ăsta, sună o prietenă și dă-i cardul în custodie câteva zile (fără pin! că poate îi vin și ei idei) până îți trece furia.

Totuși, în general nu e pagubă mare în portofel, pentru că majoritatea femeilor încep cu părul. Unele reușesc să facă o schimbare impecabilă de look, altele pur și simplu îl distrug.

Experiența personală m-a învățat că asta nu e neapărat o idee constructivă… Acum vreo 3 luni am simțit și eu nevoia de o schimbare, așa că am decis să încep prin a-mi face șuvițe. A fost o decizie care, deși a avut nevoie de mici retușuri, în final s-a dovedit plăcută ochiului; dar uitându-mă în urmă, constat că a fost o decizie de-a dreptul cretină!

Spun asta pentru că nu a durat mai mult de 3 luni „marea transformare” și pe deasupra mi-a și dat foc la păr puțin; dar cel mai rău este că aia a fost SINGURA schimbare pe care am făcut-o atunci.

Cât e de greșit să-ți „bați joc” de o podoabă capilară absolut impecabilă, ca mai apoi să nu iei nici un fel de atitudine pentru a produce schimbarea reală de care știi că ai atâta nevoie?

Acum, 3 luni mai târziu sunt schimbată (o simt, o cred, o văd și nu sunt singura care vede asta), dar nu m-am schimbat pentru că m-am vopsit ci pentru că m-am izbit de o oportunitate care m-a făcut să înțeleg că este acum ori niciodată.

În viață, după cum bine știi, nu ai butoane pentru pauză și/sau replay, asta funcționează doar cu un playlist.

Evident că nu am terminat transformarea, pentru că schimbarea este un proces continuu, constant și infinit așa cum foarte frumos o prietenă de-a mea a spus: „Astăzi, singurul lucru care este constant este schimbarea.” Nici eu nu aș fi putut s-o spun mai bine.

Concluzia este că schimbarea ar trebui să fie din interior spre exterior și nu invers. Nu mă înțelege greșit, nu zic să nu îți schimbi look-ul, dar nu te opri acolo! Începând din interior, vei obține rezultate reale care se vor reflecta foarte curând și asupra exteriorului.

Schimbă job-ul, mănâncă mai sănătos, gândește diferit, înlocuiește fb cu o carte bună, înnoiește anturajul și mereu, dar mereu, fii înconjurat DOAR de ceea ce iubești, pentru că acolo unde nu este dragoste, nu este fericire și ce poate fi mai important în lumea asta decât fericirea ta?