De ce suntem atât de răi?

de | nov. 17, 2021 | 0 comentarii

 • Vaccinul e bun sau rău? Nu contează ca nu despre asta vorbim. Nu te judec ca te-ai vaccinat și nici ca nu te-ai vaccinat. E alegerea ta cum simți sa te protejezi în aceste vremuri tulburi.
 • Problema nu e în vaccin, problema e în obligativitatea lui. Niciodată guvernului nu i-a pasat de noi. Muream de infarct, muream de cancere, muream de scleroze, muream de sărăcie, muream din zeci, poate sute de motive. Nicio clipa nu s-au agitat sa fim bine. Acum nu doar ca ne vor binele, dar ne vor binele împotriva voinței noastre. Ne obliga sa stam sănătoși. Wow! Guvernul ne iubește.
 • Pentru ca suntem „prosti făcuți grămadă” și nu ne vaccinam, guvernul ne leagă de mâini și de picioare ca sa ne deșteptam și sa ne vaccinam. Cum ne leagă? Pai nu mai avem voie sa intram decât în magazine alimentare, benzinării, farmacii și biserici. Asta n-ar fi o problema, se poate trăi. Dar nu mai avem voie sa muncim. Ni se spune ca avem de ales intre a ne vaccina și a ne testa săptămânal, unde vaccinul e gratis, iar testele pe bani. Hai sa facem un calcul simplu sa vedem dacă chiar este o alegere sau doar praf aruncat în ochi. Test rapid=50 lei (în cel mai fericit caz) Test PCR=150 lei (în cel mai fericit caz). PCR se face la 72 ore (cam 10 pe luna), rapid la 48 ore (cam 15 pe luna), adică 1500 lei, respectiv 750 lei. Dintr-un salariu mediu (nu minim pe economie!) câți oameni își permit această cheltuiala? Niciunul, va răspund eu. Bun, deci nu este o alegere. Apoi dacă nu vrei și nu vrei sa te vaccinezi aud ca exista posibilitatea sa îți dai demisia și sa iei salarii compensatorii sau sa fii dat afară și sa iei nimic. Alta binefacere, de data asta din partea angajatorului.
 • Desi se întâmplă cele mai sus menționate, oamenii vaccinați (nu toți, dar o majoritate) cred ca e ok. Ca e normal. Ca e bine asa ca sunt ei în siguranță. Ei, imunizatii!
 • E ok ca umblam însemnați ca vitele în cireada (nu cu vatrai încins, cu cod QR) și ca se raportează fiecare unde este. Trăim în democrație! Oare e asa dificil de văzut cat de repede revenim la comunism? Nu am învățat chiar nimic din istorie? Trebuie sa repetam același ciclu și să-i aliniem iar la zid și sa ii împușcăm în ziua de Crăciun? Cred ca toți am mai citit sau am auzit povesti despre cum era atunci. Cum exista rație la orice cumparai și nu aveai voie sa îți tai propriul animal, sau dacă îl taiai pe ascuns te turnau vecinii. Intelectuali intemnitati și chinuiți fără mila. Prosti la putere și atâtea și atâtea mizerii.
 • Și poporul român ce face azi? De fapt nu. Planeta asta ce face azi? Ca asa cum noi l-am uitat pe Nicolae Ceaușescu, l-au uitat și alții pe Adolf Hitler, Benito Mussolini, Iosif Stalin, Saddam Hussein etc. Ce facem azi? Ne dezbinam ca prostii. Abia așteptăm să găsim un biet paznic sa nu ceara cod QR și pac ii facem reclamație. Vanam orice urma de omenie și o punem la pământ și suntem mândri de asta!
 • Am putea trai și convietui perfect vaccinați și nevaccinati, dar uniți. Fiecare își asuma decizia luata și ne vedem de viata în continuare. Dar vaccinații (repet: nu toți, dar o majoritate) se gândesc: „foarte bine va face„, „va plângeți și va victimizati fara motiv„, „umbla moartea pe străzi” (adică nevaccinatii, dacă cumva aveați neclarități), „asta ar trebui raportat„, „doar prostii nu se vaccinează” și alte și alte și alte. Nu prea am auzit pe nimeni sa zică: bai nu e ok sa îți impună, nu e ok sa îți bage pe gat gravidă și să-ți inoculeze ca e safe cat timp exista o sansa si de 1% sa afecteze fatul, nu e ok sa injectam copiii chiar daca adultii au ales sa se vaccineze, nu e ok sa nu aveți drept la viață, nu e ok sa va lege ca pe animale.
 • Vaccinații se simt mai „safe” când știu ca sunt doar ei în restaurant, deși vaccinatul poate fi bolnav și fără simptome (sau simptome minime) deci umbla liber oricând oriunde si infecteaza fara numar, iar nevaccinatului e mult mai probabil sa ii fie mai rău și sa fie și vizibilă starea de rău si sa stea acasa pana isi revine.
 • Apoi mai e mentalitatea: mor 500 pe zi, dar 92% sunt nevaccinati, altfel spus – cam merită sa moară ca nu s-au vaccinat. E mai bine sa previi decât sa tratezi. Corect! Dar eu știu destui vaccinați care s-au îmbolnăvit. Plus ca prevenție nu înseamnă neapărat vaccin.
 • Astia 500 care mor nu cred ca ar trebui sa moara. Dacă guvernul ar consuma 1% din energia pe care o consuma pentru a promova vaccinul pe campanii de informare despre modalități corecte de tratament și cum se face monitorizarea corect și când se merge la spital, rata mortalității ar fi mult mai jos. Oamenii sunt dezinformați și fără acces la medicamente și bombardați pe toate posturile de televiziune ca spitalele sunt pline. Normal ca nu merg la spital decât în ultima clipa și mor pe capete și sufoca sistemul medical și epuizează medicii. Ia hai sa le explicam oamenilor la TV în cel mai simplist mod cum sa monitorizeze și cum sa trateze gradual aceasta boala sa vedem dacă avem alt rezultat. Hai sa dam teste gratuite, nu doar vaccin! Hai sa-i protejam pe toti cetatenii indiferent daca sunt vaccinati sau ba. Dar nu se vrea asta! Se vrea vaccin cu orice preț și controlul maselor cu orice preț, dar totuși noi suntem imbecili ca ne punem întrebări cu atâtea chestii cusute cu ață albă și ne merităm soarta!
 • E ireal ca suntem atât de răi și de psihopați (nu cred ca pot găsi alt cuvânt mai blând, pentru ca doar un psihopat se bucura de nenorocirea altuia)!