Fiecare zi e un nou început

de | ian. 2, 2016 | 0 comentarii

Peste tot postări despre dorinţe, ţeluri şi schimbări. Bloguri, poze şi alte căi de comunicare. O să scriu şi eu ceva, dar nu va fi în asentiment cu restul postărilor pentru că 2015 a fost un an greu pentru mine din multe puncte de vedere şi cea mai mare realizare a fost că am trecut toate hopurile care mi-au apărut în cale cu gânduri bune şi convingerea că „deasupra norilor gri , razele soarelui au o strălucire neasemuită”. Doar pentru că eu nu vedeam asta, nu o făcea mai puţin adevărată.

Ăsta e un lucru pe care un om pe care îl respect l-a spus la un curs de autodezvoltare. Mi-a placut cum a sunat suficient cât să-i reţin vorbele, iar pe el l-am admirat suficient cât să ajung să lucrez cu el.

Ne facem atâtea planuri pentru că vezi Doamne Anul Nou este un nou început, dar nu efiecare zi un nou început? Cred că ar trebui să fim recunoscători în primul rând pentru că suntem capabili să deschidem ochii, să vorbim, să ne ridicăm din pat…bunicul meu nu mai poate face toate astea, dar nu e ăsta subiectul discuţiei.
În loc să ne facem 1 milion de planuri de care nu ne vom ţine, poate ar trebui să mulţumim pentru fiecare an în care ne-am bucurat de lucrurile mărunte. Chiar îmi relata fratele meu cu un zâmbet maliţios că a găsit ceva pe facebook ce i-a atras atenţia: „Un tip care a realizat că în fiecare an eşua să realizeze ce îşi propune de Anul Nou, a decis să-şi treacă pe listă următoarele: ‘să fiu mai gras şi să nu fac exerciţii fizice deloc’.
Prin martie îl priveşte fiul lui şi în timpul exerciţiilor din aceea zi, privindu-i corpul sculptat şi într-o formă de invidiat, îi spune: ” Tată anul ăsta te-ai descurcat groaznic.” „Ştiu”, îi răspunde acesta mulţumit. =)))
Nu zic că trebuie să fim atât de extremisti, dar hai să fim realişti şi recunoscători pentru ceea ce avem şi să nu mai alergăm după cai verzi.
În 2016 îmi doresc linişte. Îmi doresc să fiu sănătoasă şi să mă bucur din plin de familia meaşi de prietenii care au fost alături şi la bucurii şi la încercări. Îmi doresc să fiu mai bună, să dăruiesc mai mult, să iubesc mai mult şi să uit mai repede ceva ce m-a supărat.

Asta e ceea ce îmi doresc. Dacă va fi mai mult de atât, voi considera că viaţa a decis să mă răsfeţe cu un cadou, sau mai bine spus un premiu pentru munca depusă într-un fel sau altul.