„O femeie o cucereşti uşor…

…dar o păstrezi greu.”

O cucereşti uşor, doar dacă se vrea cucerită.

O cucereşti uşor, dacă îi simţi strigătul mut, dar disperat, prin care îţi arată că îi lipseşte apropierea aia specifică unei relaţii.

O cucereşti uşor, dacă e îndrăgostită de dragoste sau o biată romantică incurabilă.

 

O cucereşti uşor, dacă te place mult şi e atât de fraieră încât să lase garda jos.

O cucereşti uşor, dacă ştii când şi ce să zici, pentru că tu, băiat deştept, ai venit cu textele la tine.

Dar cu ce folos? Cum ai putea găsi satisfacţie dacă cucereşti doar de dragul de a cuceri? Cu ce te încântă că s-a îndrăgostit, dacă tu nu nutreşti nici un sentiment pentru ea? Să zicem că cireaşa de pe tort e că pică şi o strecori şi în aşternuturile tale. Bun. Meriţi un premiu. Acum eşti exact ca restul fraierilor care bifează o listă. Na că a picat şi asta.

De ce nu o cucereşti din suflet şi cu sinceritate? Fă-i o curte frumoasă, iubeşte-o bine şi o să fii iubit şi mai bine. Şi doar atunci şi numai atunci, o să înţelegi de ce „proştii ăia” îşi doresc relaţii şi nu aventuri.

Poate că tot atunci, o să pricepi, că nu doar o femeie vrea un bărbat. Şi bărbatul vrea o femeie. „Behind every successful man is a woman rolling her eyes.” :)))) Parcă nu-şi avea rost gluma asta, dar na că n-am putut să mă abţin. Şi totuşi mereu, un lucru făcut în doi, iese mult mai bine decât făcut de unul singur. Nu că nu ai putea. Că poţi! Şi eu şi tu şi noi toţi. Dar bucuria reuşitei se dublează când ai cu cine s-o împarţi.

„Întotdeauna îndrăgostiţii au o lumină ciudată pe faţa lor, care-l deosebeşte pe unul dintr-o mie de oameni.” – Mihail Drumeş

Nu ştiu cum aş fi eu, dacă aş fi bărbat. E dificil să ma pun în locul unuia. Dar ştiu sigur că se poate. Sunt foarte mulţi bărbaţi buni şi serioşi. Pe unii îi cunosc personal, de unii doar am auzit. Aceştia din urmă au toată admiraţia mea, iar cei dintâi au toată confuzia mea. Mereu am încercat să înţeleg de unde şi până unde, anumite reacţii. Nu am reuşit nici până în ziua de azi, dar nu-i timpul trecut, poate cândva o să-i înţeleg. Probabil că nu le voi da dreptate, dar măcar voi înţelege.

„-Ah, dacă am avea o căsuţă ca asta, nimic n-aş mai râvni!

-Vom avea, Aimee, poate, una şi mai frumoasă. Numai tu să mă iubeşti.

-De tine atârnă asta. Pe o femeie o cucereşti uşor, dar o păstrezi greu.” – Mihail Drumeş