Stai fara nadejde, nu mergem spre mai bine

de | sept. 13, 2017 | 0 comentarii

Am iesit luni la alergat cu un prieten drag. Dupa ce ne-a iesit sufletul, ne-am mai plimbat putin sa ne reglam pulsul si sa ne uscam. La un moment dat are o revelatie:

“Bai sexul e prea usor de obtinut. Mult prea usor in ziua de azi.”

“Bravo Sherlock, meriti un premiu.”

“Nu pe bune, nu mai e nicio satisfactie sa cuceresti, e mult prea usor.”

“Corect. Lumea s-a intors la 180 grade. Acum multi ani toti aveau familii si alergau ca disperatii dupa sex. Acum toti au sex si nimic altceva. Pe cati ii vezi tu in relatii stabile sau casatorii? Impliniti?”

 

Ne umplem paturile, dar ne golim sufletele, iar daca mai apare pe ici colo un bezmetic cu sufletul la purtator, care se indragosteste de un robot d-asta, se

strica si al’ bun. Ti-o iei o data, ti-o iei de doua ori…la un moment dat te faci al dracu si incepi s-o dai si tu…practic incepem sa ne jucam leapsa cu fericirea si pierdem amandoi.

 

Apoi anii trec si trec si trec. Tu ai patul plin si inima goala si te trezesti la 50 ani singur cuc. N-ai o familie a ta, n-ai un copil care sa ramana in urma ta…mai trec cativa ani si mori singur. The end!

Dar asta ti-ai dorit, nu-i nevoie sa te alarmezi. Fiecare primeste ce ofera. E imposibil ca atunci cand imparti bunatate si zambete sa primesti altceva si evident exista si reversul medaliei.

 

Pe mine ma sperie mai tare singuratatea decat responsabilitatea. Mi-e mai frica ca n-o sa aiba cine sa-mi aduca o supa calda la pat, decat sa-mi asum o relatie cu un barbat. Prefer sa ma duca acasa la ma-sa si in oras sa-i cunosc prietenii, decat sa ma tina ascunsa intr-un seif care are forma unui living. In afara de singuratate nu mi-a fost frica niciodata de nimic. Nu ma tem sa iubesc, sa sufar, sa plang, s-o iau de la inceput, sa-mi fac o familie. Mi-e teama sa stau langa cineva care m-ar face sa ma risipesc, cineva care e ca si cum n-ar fi. Barbatii nu inteleg ca a lua forma unui vibrator si a oferi doar sex nu va incalzi niciodata o femeie care stie ce vrea si aici se rupe filmul.

 

Chiar m-am intalnit putin cu fostul meu logodnic (long story short am ramas prieteni buni) zilele trecute la o poveste si mi-a pus o intrebare de baraj:

“Ce-ti face prietenul?”

“Care prieten?”

“Gata?”

“Mai mult a durat sa ma convinga sa ies cu el, decat idila in sine. Sunt singura, ca de obicei de altfel.”

“Tu, singura? Tu niciodata n-ai fost singura!”

“Mai mereu curtata nu inseamna “nesingura”, sunt singura, dar am admiratori, e altceva. Oricum, mai bine singura decat singura in doi.”

 

Stai fara nadejde…nu mergem spre mai bine